Krachtgericht coachen 2e druk
Over het boek

Over het boek

Over het boek

Dit op de coachingspraktijk gerichte boek  beschrijft een effectieve coachingsmethode, met als doel het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen.

 

In Krachtgericht coachen worden elementen uit verschillende benaderingen gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert. De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook het leren hanteren van interne belemmeringen. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en geïllustreerd met vele voorbeelden en oefeningen.

 

Krachtgericht coachen is geschreven voor coaches, mentoren, docenten, HR-professionals, pedagogisch en agogisch werkers en andere begeleidingsdeskundigen die de talenten en kwaliteiten van mensen willen versterken. Het boek is ook geschikt voor leidinggevenden die coachend leiding willen geven en voor studenten die opgeleid worden voor één van de genoemde beroepen.

 

Enkele reacties van lezers: 

 

  • 'Heel toegankelijk en met veel relevante praktijkvoorbeelden en oefeningen'
  • 'Het boek heeft me veel gebracht'
  • 'Knappe prestatie om uit de vele theorieën/therapieën zo'n overzichtelijk methodisch 'verhaal' te maken'
  • 'Met veel genoegen het boek gelezen, vooral omdat het zo helder geschreven is'
  • 'Voor mij een bron om mijn eigen coachingsvaardigheden en inzichten te verdiepen'
  • 'Een geweldig boek!'
Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.